PIHKASSA

Olen niin innoissani aloittaessani tämän blogin kirjoittamisen.
Opiskelijaystäväni Marikan kanssa suoritimme jalkojenhoidon ammattitutkinnon toukokuussa 2019. Me molemmat olemme terveydenhuollon ammattilaisia ja tehty hoitotyötä lähes 20 vuotta, joten keväällä meistä molemmista tuntui, että nyt on aika tehdä jotain muuta ja päätimme yhdessä perustaa jalka- ja hyvinvointihoitolan. Opiskeluaikana käytimme hoitolassa asiakkaille paljon Pihkavoidetta kovettumien ja halkeilevien kantapäiden hoidossa. 

Monet asiakkaat kehuivat pihkavoidetta ja kertoivat sen oikeasti auttavan säännöllisesti käytettynä pehmentämään kovettumia ja parantamaan halkeamia kantapäissä.
Pihkan luonnonaineen parannusvoima on todistettu myös lääketieteellisesti. Pihkavoiteen käyttö haavojen ja ihon infektioiden hoidossa on vanha kansanlääkinnän keino. Pihkavoidetta käytetään haavojen hoidossa useissa suomalaisissa yliopisto- ja keskussairaaloissa. Hoitajana haluan kuitenkin muistuttaa, että haavanhoidossa ja varsinkin, jos haava on tulehtunut, niin käy aina ensin näyttämässä haavaa terveysaseman sairaanhoitajalle ennen kuin itse lähdet sitä hoitamaan. Pitää myös muistaa, että Pihkavoide ei sovi kaikille, esim. Hartsiallergikoille.
Monilla Jalkahoitajilla on  ammattikäytössä Peclavuksen tuotesarja,  josta löytyy yhtenä tuotteena Pihkavoide/Halkeamavoide, joka on lääketieteellisestikin todettu hyväksi erittäin kuivan ja halkeilevien kantapäiden hoidossa. Tätä Pihkavoidetta käytämme hoitolassamme jalkahoidossa ja myymme myös tuotetta asiakkaille.
Luonto, metsä ja luonnonmukaisuus on meille kummallekin erittäin tärkeää ja kun mietimme Jalka- ja hyvinvointihoitolamme nimeä, niin PIHKANTAIKA nimenä tuntui juuri oikealta. Pihka ikään kuin yhdisti kaiken kokonaisuudeksi.
Kirjoittelemme molemmat tätä blogia ja kirjoitamme aiheita jalkaterveydestä, kehon hyvinvoinnista, luonnosta ja meille tärkeistä asioista. Me toivomme, että nämä kirjoitukset inspiroivat sinuakin kohti parempaa hyvinvointia. Muista, että kehosi on temppelisi. Pidä temppelistäsi ja jaloistasi hyvää huolta. 

Pihkaterkuin,
Kirsi & Marika

”Päämäärää kohti kuljettaessa on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota tiehen jota kulkee. Tie opettaa meille oikean tavan päästä perille ja rikastuttaa meitä matkallamme.”              

Paulo Coelho