INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta on osa ayurvedista perinnettä, jota on harjoitettu Intiassa jo yli 5000 vuotta. Intiassa pääasiassa naiset hierovat toisiaan kylässä ja kotona. Eurooppaan intialainen päähieronta tuli 1970-luvulla sokean Intialaisen Narendra Mehtan mukaan ja Suomeen 1999 toi Mehtan oppilas irlantilaissyntyinen Dee Ahren 1990-luvun lopussa. Tämä hoitomuoto on muokkautunut jonkin verran kouluttajien ja hoidon harjoittajien käsissä. Jokaisen hierontaa tekevän kädet luovat omaa käsialaansa, kuitenkin säilyttäen samana hoidon vaikutuksen ja tekniikat.

Hoito tehdään vaatteet päällä, tuolilla istuen jalat tukevasti lattiassa. Usein käytän lämmintä kauratyynyä jalkojen alla, etenkin talviaikaa. Käsien annetaan levätä tyynyllä, joka on asiakkaan sylissä, jotta kädet/hartiaseutu ovat mahdollisimman rentona. Hoitoa tehdessä seison asiakkaan takana käsillä hieroen käyttäen eri hieronta tekniikkoja. Hoidossa käsittelen yläselkää, hartiaa, olkavarsia, niskaa, päätä sekä kasvoja ja korvia. Selkä, hartiat, yläraajat, niska ja pää ovat tärkeitä energiakeskuksia; mm. Stressi, vihastuminen ja jännitys aiheuttavat niskan jäykkyyttä, kipuja selässä, hartioilla ja olkavarsissa, päänsärkyjä ja silmäoireita. Hoidossa en käytä öljyä. Hoitoa on helpompi ja miellyttävämpi tehdä mikäli asiakkailla ei ole paljon muotoilutuotteita hiuksissa.  Hoidon aikana suositellaan hiljaa oloa ja moni vaipuukin horrokseen tai on aikeissa nukahtaa ellei nukahdakin. Monesti hoidettaessa huomaa, kun pää alkaa nytkähdellä.

Hoito rentouttaa ja tasapainottaa. Pään alueen verenkierron vilkastuminen laukaisee pään alueen jännityksiä, lievittää stressiä, edistää hiusten terveyttä ja rauhoittaa silmiä. Käsittely tuo helpotusta niska- ja hartiaseudun särkyihin ja päänsärkyyn. Käsittely lisää aivojen hapensaantia, vähentää kasvoalueen turvotusta ja on avuksi jännitystiloihin. Verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuu, kuona-aineiden poistuminen tehostuu.

Sopii lähes kaikille rentoutusta ja hemmottelua kaipaaville. Kiireisille henkilöille keskittymiskyvyn lisäämiseksi ja vireystason kohottajaksi.
Yleiseen rauhoittumiseen ja unenlaadun parantamiseen.
Hoitoa Ei tehdä Jos sinulla on pahanlaatuinen kasvain, aivoverenkiertohäiriöitä tai akuutti infektio (tulehdus).
Hoidossa huomioidaan raskaus ( alle 3kk hoitoa ei tehdä), epilepsia ja sydämentahdistin. Muistathan näistä mainita. 

Ennen hoitoa täytätän aina hoidossa huomioitavan haastattelulomakkeen. 
Hoidon jälkeen voi olla väsymystä ja palelua. Huoneenlämpöistä vettä on hyvä juoda hoidon jälkeen ja vettä kannattaa tankata jo ennen hoitoon tuloa. Talvi aikaa suosittelen hoidon jälkeen laittamaan pipon päähän. 

Hoidon jälkeen asiakkailta kuultuja kommentteja ovat :
“ päähieronta varmaan nukutti minut niin etten olisi aamulla jaksanut millään herätä, en sitten millään”
“ virkistääkö tommonen päähieronta? Mä olen ollut pitkästä aikaa tosi pirteä tänään, kuin uusi ihminen”
“Todella rentouttava kokemus, joka sai arjen murheet katoamaan kokonaan hetkeksi. Suosittelen”
“Nukahdin Marikan käsiin päähieronnan aikana. Päähieronta helpotti stressaantunutta oloa”

Tervetuloa kokeilemaan intialaista päähierontaa!
Terkuin,
Marika