PIHKAVOIDE

Jos kuusen oksa tai kuori vaurioituu, niin kuusi tuottaa pihkaa parantaakseen vaurioituneen kohdan. Kuusi puolustautuu pihkan avulla bakteereita, sieniä ja hiivoja vastaan. Pihka on ollut käytössä haavojen ja ihotulehdusten hoidossa kansanlääkinnässä vuosisatojen ajan  ja pihkavoiteesta on tehty tutkimuksia ja se on todettu laajakirjoisesti antimikrobiseksi aineeksi.

Kuusenpihka on siis antibakteerinen aine, joka hoitaa ja suojaa  ihmisen ja eläimen ihoa. Pihkavoide on hyvä pienten ihorikkeymien/haavojen hoidossa ihmsillä ja eläimillä.  Pihkavoide on nykyisin myös käytössä laajasti terveydenhoidon piirissä ja on päätynyt myös eläinlääketieteen pariin.

Opiskellessamme Jalkahoitajiksi huomasimme pihkavoiteen tehon, joka on erittäin hyvä halkeilevien kantapäiden ja kovettumien hoidossa. Asiakkaat kertoivat myös hyviä kokemuksia esim. ihottuman hoidossa.  Kotieläimien haavojen ja ihon hoidossa pihkavoide on myös hyvä. Muun muassa koirien/ kissojen tassujen pienet ihorikkeymät paranee nopeasti ja hyvin. 

Pidetään huolta meidän jalkojen ja tassujen ihosta!

Kirsi & Marika