Imukuppihieronta

IMUKUPPIHIERONTA / KUIVAKUPPAUS

Ajattelin kirjoitella imukuppihieronnasta/kuivakuppauksesta. Kävin Helsingissä imukuppihieronta kurssilla ja sain paljon uutta tietoa ja harjoitusta sieltä. Mukaan tarttui myös lisää erilaisia imukuppeja. Aiemmin olin jo kokeillut ns.sienikupeilla kuivakupata itseäni sekä muutamalle tuttavalle kokeilin imukuppihierontaa sekä kuivakuppausta. He kokivat hoidon jälkeen olonsa rentoutuneeksi ja hyväksi. Monet jopa kyselivät, koska pääsisivät uudelleen? Nyt voin sanoa, että NYT pääsee. Aloitan hoitolassa tekemään kyseistä hoitoa.

Kuppauksen historiaa vähäsen. Islamilaisessa traditiossa kuppaus on ollut tärkeä osa jo 1400-vuoden ajan ja vielä nykypäivänäkin monet muslimit hoitavat itseään kuppauksella.
Kiinassa kuppaus on ollut jo 3000 vuoden ajan yksi tärkeimmistä perinteisistä hoitomuodoista. Suomessa kuppausta on harjoitettu ilmeisesti 1400-luvulta lähtien mutta ikivanhaa kuivakuppausta vasta 2000-luvulla.

Mitä imukuppihieronta sitten oikein on?
Imukuppihieronta perustuu kupin muodostamaan alipaineeseen. Kupin muodostama paine irrottaa lihaskalvon lihaksesta. Kuivakuppauksessa ei tehdä ihoon reikiä tai viiltoja. Kuppeja liu`utetaan iholla öljyn avulla. Imukuppeja voidaan käyttää hieronnan yhteydessä kuivakuppaukseen. Kuppauksessa imukuppi asetetaan vaikuttamaan esim. kipukohdalla. Voidaan tehdä kipu/akupiste käsittelyä. Kun kuppeja liikutellaan ihon pinnalla, verenkierto vilkastuu ja aineenvaihdunta paranee. Hoito rentouttaa lihaksia ja avaa lihaskalvoja, lihaksessa voi olla voimakas lämmöntunne. Hoito avaa energiaratoja, tehostaa kuona-aineiden ja nesteiden poistoa.

Hoidolla voi saada apua stressiin, erilaisiin lihas- ja nivelkipuihin, iskiaskipuihin, erilaisiin jalkapohjan ongelmiin (plantaari faskiitti, väsyneet jalkapohjat), jännitys niskaan, tenniskyynärpäähän/hiirikäteen, päänsärkyyn, astma/yskä/vilustumioireet, kosmeettiseen selluliittiiin sekä hoitaa arpikudosta sekä turvotusta. 

Hoito voidaan kohdistaa vain osalle kehoa tai koko vartalolle. Hoidon kesto vaihtelee, riippuen millainen hoito tehdään. Esim. Niska-hartia seudun käsittelee 30 minuutissa. Koko vartaloa takaa (selkä, pakarat, reidet, pohkeet), hoitoon menee n.1,5h. Imukuppihieronnalla saadaan koko vartalolle tehokas käsittely.

Aloitan hoitolassa tekemään nyt aluksi Niska- hartia imukuppihierontaa 30 min ajan.

HOIDON ESTEET /RAJOITUKSET OVAT: 
kumi/silikoni allergia
irtoluomet ( luomi voi turpoa, ärtyä)
vakavat ihosairaudet, jos on sairastunut vyöruusun
vakavat sairaudet, syöpä
verenohennus / kortisoni lääkitys 
suonikohjut, myös leikatut
raskaus 
verisairaudet, anemia
vaikea sydän sairaus, sydämen vajaatoiminta, TAHDISTIN
tuoreet vammat, venähdykset
kuume, tulehdussairaudet
asperiinin säännöllinen käyttö
erittäin karvainen iho

JOS EPÄSELVÄÄ KYSY LÄÄKÄRIN MIELIPIDE

HOIDON JÄLKEEN voi olla huimausta, pyörrytystä, pahoinvointia, päänsärkyä, palautumiskipua. 
HUOM! voi tulla myös mustelmia ja verenpurkaumia.

On hyvä juoda paljon vettä ja levätä
EI liikuntaa / avantouintia hoidon jälkeen (hoito päivänä), ennen hoitoa voi.
Seuraavana päivänä on hyvä venytellä
Palautuminen kestää yleensä 2-3 päivää, voi mennä viikkokin.

Hoitoa SUOSITELLAAN sarjahoitona.
SUOSITUS 3x viikon välein ja sen jälkeen säännöllisesti 1x kk.

Tervetuloa kokeilemaan 🙂
Terkuin Marika